• Bas & Aad van Toor

Bassie en Adriaan hebben elkaar maanden niet gezien, maar maken toch plannen voor film

Bassie en Adriaan hebben elkaar maanden niet gezien, maar maken toch plannen voor film

Bassie en Adriaan (woont in Spanje) hebben elkaar al maanden niet meer gezien vanwege de coronacrisis. Toch maakt het duo plannen om mee te werken aan een nieuwe film. 

De twee willen graag meewerken aan de documentaire die de makers van Netflix-hit Tiger King gaan maken over de vier dagen geleden overleden illusionist Roy Horn.

Siegfried en Roy

Het Nederlandse duo gaat de producenten van de film benaderen en beelden aanbieden die zij in de jaren negentig hebben gedraaid met het beroemde tijgerduo. Roy en zijn zakelijke partner Siegfried speelden een bijrol in de serie over Bassie en Adriaan in Amerika.

Adriaan is acrobaat

Dat heeft de woordvoerder van Bassie en Adriaan dinsdag laten weten. De broers Van Toor traden in de jaren vijftig en zestig over de hele wereld op als acrobatenduo The Crocksons. Uit die periode kennen zij Siegfried en Roy ook, met wie zij bevriend raakten.

Boek

In de jaren zestig traden de vier mannen een aantal maanden samen op in dezelfde variétéshow in Bern. Hun caravans stonden zelfs naast elkaar. Aad van Toor vertelt ook over die periode in zijn biografie Moe, ik kan een salto!.

Niet meer gezien

Adriaan woont in Spanje en kan sinds de crisis niet naar Nederland. Zijn broer Bas (clown Bassie) heeft hij dus al lange tijd niet meer gezien. Hij woont in Vlaardingen. Bas worstelde de afgelopen jaren veel met zijn gezondheid en leidt sindsdien een redelijk geïsoleerd leven.

Bron: ANP Beeld: Peter Smulders

Bassie en Adriaan hebben elkaar maanden niet gezien, maar maken toch plannen voor film

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.