Bartina Koeman vreesde Ronald te verliezen

Door Redactie
Bartina Koeman vreesde Ronald te verliezen

Ronald en Bartina Koeman vieren dit jaar hun 35-jarig huwelijksjubileum, maar feestelijk is 2020 tot nu toe niet bepaald te noemen. Beiden werden getroffen door corona. Eenmaal hersteld, kreeg Ronald een hartinfarct. Bartina moet het allemaal nog een plekje geven.

Eind december zijn bondscoach Ronald Koeman (57) en zijn Bartina (59) al 35 jaar getrouwd. Een mijlpaal die beslist wordt gevierd met hun kinderen Debbie, Tim en Ronald jr., aanhang en twee kleinkinderen.

Coronaklachten

Van een feestgevoel is echter nog geen sprake. ‘Er is heel wat gebeurd. Ronald en ik hebben allebei corona gehad,’ vertelt Bartina in Libelle. ‘Onze corona-test was negatief, maar vervolgens hebben we een bloedtest gehad en bleken er bij ons allebei antistoffen in het bloed te zitten. Bij Ronald meer dan bij mij. Hij is er ook heel ziek van geweest, mijn klachten waren milder.’

Druk op de borst

Eenmaal hersteld, ging Ronald weer racefietsen met zijn vriendengroep. ‘Op een dag verdwaalden ze, moesten ze een flink stuk omrijden met een straffe tegenwind. Ik ben kapot, zei Ronald toen hij thuiskwam. En nadat hij had gedoucht: Ik voel me echt niet lekker. Hij ging op bed liggen en zei dat hij een stevige druk op zijn borst voelde.’ Bartina belde 112. ‘De ambulance was er snel. Op de ECG was te zien dat Ronald een hartinfarct had gehad. Ik ben ontzettend geschrokken. Ik besefte dat hij er ineens niet meer kan zijn. (...)

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Bartina Koeman vreesde Ronald te verliezen

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.