Bartho Braat verliet GTST ontroerd

Door Redactie
Bartho Braat verliet GTST ontroerd

Het vertrek bij Goede Tijden, Slechte Tijden vorig jaar, heeft Bartho Braat niet onberoerd gelaten. "Tijdens mijn afscheid heb ik wel een traan gelaten, dat zal ik niet ontkennen. Je laat toch een kwart eeuw achter je en de manier waarop men mij uitzwaaide ontroerde me enorm", vertelt Bartho in De Telegraaf.

Op de planken 

De acteur staat nu op de planken in het nieuwe Nederlandse toneelstuk Gare de Lyon, waar hij een oude bekende tegenkomt: Jette van der Meij, ex-GTST collega, is zijn tegenspeelster. "Voor de trouwe soapkijker zijn we al een tijdje 'uit elkaar' maar in werkelijkheid zijn we geen dag van elkaar gescheiden geweest." 

Repetities 

"De repetities voor onze voorstelling begonnen namelijk al toen ik nog in de serie speelde. Ik was al gecast en later koppelde Marianne van Wijnkoop mij aan Jette als tegenspeelster. Als thuiskomen voelde dat echter niet, want we zijn dus nooit gestopt met werken met elkaar." 

Verhaal 

Het stuk 'Gare de Lyon' gaat over twee geliefden die elkaar na dertig jaar weer tegenkomen. De première is volgende week zaterdag in het DeLaMar theater. De productie is tot half mei in heel Nederland te zien.

Beeld: Peter Smulders. Bron: Telegraaf