• Liefde

Barrie Stevens opnieuw verliefd, maar 'Turkije is ingewikkeld qua visa'

 

Barrie Stevens heeft een nieuwe liefde gevonden. De man komt uit Turkije en de zanger en danser zou zijn vlam graag naar Nederland overhalen. Maar dit is lastig door de strenge richtlijnen rond visa. Dat vertelde de 78-jarige Stevens woensdag in een lang gesprek op NPO Radio 1.

Barrie Stevens

Liefde in Turkije

'Ik ben nu een paar keer naar Turkije geweest, daar heb ik een heel leuk iemand ontmoet', vertelde de Brits-Nederlandse performer. 'Ik heb gezegd: kom alsjeblieft een tijdje naar Amsterdam, dan gaan we kijken of het gaat klikken en gaat lukken. Maar hij moet een visum hebben. En Turkije is zo ingewikkeld qua visa.'

Pech

Stevens had eerder pech als het om relaties ging. Zijn grote liefde was collega Leen Jongewaard, met wie hij bijna twee decennia samen was. Jongewaard overleed in 1996, de relatie ging uit in de jaren tachtig. Zijn eerste liefde Alan ruilde Stevens in voor een vrouw.

Doctor Love

'Ik blijf volhouden!', beloofde Stevens in het gesprek aan presentator Mischa Blok. 'Maar wat je allemaal niet moet doen om überhaupt een mogelijkheid te creëren.' De artiest spreekt de hoop uit dat Robert ten Brink, oftewel Doctor Love, iets voor hem kan betekenen.

Jubileum

Stevens viert dit seizoen zijn 55-jarige podium-carrière met het stuk I'm an artist, waarin hij reflecteert op zijn leven en zijn carrière. Het multitalent kwam als jonge Engelsman naar Nederland. Daar werd hij 'wereldberoemd' dankzij de kreet 'vooral doorgaan!' die hij in de jaren tachtig en negentig bezigde als jurylid van de Soundmixshow van Henny Huisman. Verder oogstte Stevens veel roem in de jaren zestig dankzij zijn rol in de hitseries Ja zuster Nee zuster van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink en Ti-Ta Tovenaar.

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.