Babygeluk voor Charlotte Nijs na relatiedrama

Charlotte Nijs (34) wéét dat het leven onvoorspelbaar is.

Charlotte Nijs
© Brunopress

Ze werkte op de BNNVARA-webredactie, toen ze in 2017 werd weggeplukt om politiek verslaggever van Hart van Nederland te worden. ‘Ik ben daar echt neergekwakt, had nul politieke ervaring. In het begin heb ik zulke domme vragen gesteld,’ vertelt Charlotte in de AD-weekendbijlage Mezza. Al gauw vroeg echter geen politicus zich meer af ‘wat dat blonde huppelmeisje van SBS kwam doen’.

Studiobaan

Charlotte voelde zich als een vis in het water. Maar toen ze vernam dat Gijs Rademaker zou vertrekken als opiniepeiler bij het AVROTROS-actualiteitenprogramma EenVandaag, ging het meteen kriebelen. Eind vorig jaar maakte ze de overstap naar deze studiobaan. Na de superlange dagen op het Binnenhof is ze nu liever vaker thuis. Dáár heeft Charlotte ook alle reden toe!

Relatiebreuk

Na een aantal mislukte romances dacht ze in 2010 haar droomman te hebben gevonden met wie ze een gezin wilde stichten. Maar zijn buitenlandse werkklussen leidden na acht jaar uiteindelijk tot een relatiebreuk. ‘Dat was afschuwelijk, echt vreselijk. Ik denk dat ik er pas sinds een paar maanden echt overheen ben,’ vertelde Charlotte in 2020 in Viva. Niet veel later ontmoette ze Joost, die ze nóóit meer kwijt wilt.

Babywens

Vorig jaar april kwam Charlotte’s babywens uit met de geboorte van zoontje Cédric. De omschakeling was dan ook groot toen ze na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk moest op het Binnenhof. ‘Ik was totaal overprikkeld. Iedereen praatte zó snel, en switchte zó snel van onderwerp, was zó scherp. Ik had net vier maanden met een baby op het strand gezeten die niets terugzei, dus ik was helemaal van het padje. Maar nu ben ik er weer.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.