• Showbizz

Arts over situatie Peter R. de Vries: 'Geduld en geluk nodig'

Door Redactie
Arts over situatie Peter R. de Vries: 'Geduld en geluk nodig'

Het herstel van Peter R. De Vries zal tijd nodig hebben en 'misschien ook wel geluk', dat zegt Mike Hogervorst, chirurg en medisch hoofd traumachirurgie van het UMCG, woensdag in de uitzending van Humberto.

Levensbedreigend gewond

De misdaadverslaggever vecht sinds dinsdagavond voor zijn leven. Dat betekent volgens Hogervorst, die niet betrokken is bij de behandeling van De Vries, dat hij levensbedreigend gewond is geraakt en over het algemeen moeten vitale functies in zo'n situatie worden ondersteund.

Ernstige zaak

'Een hele ernstige zaak', zegt Hogervorst, die de details van de medische toestand van De Vries niet kent. 'Bij dit soort letsel is het zaak zo snel mogelijk het ziekenhuis te bereiken. Maar het begint al op straat waar in dit geval de hartmassage is gestart. Dat kan in zo'n geval doorslaggevend zijn.'

Geduld en geluk

Volgens de trauma-arts is het vaak afwachten hoe het herstel verloopt. 'Wij kunnen bij dit soort type letsels heel goed een bloeding bestrijden maar ander letsel wat dan nog overblijft, is lastig. Dan moet je afwachten. Dan moet je geduld hebben, geluk misschien ook wel.'

Vechten voor het leven

'Diverse collega's van RTL Boulevard hebben contact met de familie en het verhaal is nog steeds dat hij echt vecht voor zijn leven. Heel veel nieuws is er op dat vlak op dit moment niet te vertellen', dat heeft Sven Sauvé, ceo van RTL Nederland, woensdagavond gezegd in de uitzending van Humberto.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.