Ans Markus ooit ook slachtoffer van mishandeling

Door Redactie
Ans Markus ooit ook slachtoffer van mishandeling

In zijn onlangs verschenen biografie vertelt Gordon voor het eerst dat hij in zijn jeugd misbruikt is en opgroeide met een aan alcohol verslaafde vader. Ook Olcay Gulsen was open over het geweld van haar vader bij hen thuis. Maar ze zijn niet de enigen. Meer BN’ers waren slachtoffer van mishandeling...

Ans Markus is al jaren gelukkig getrouwd met Wybe Tuinman. Maar slechts weinigen weten dat de kunstenares niet altijd zo happy was. Ze trouwde op haar twintigste, nadat ze ongepland zwanger was geraakt. Een paar jaar geleden vertelde ze dat ze in die periode werd geslagen door haar eerste man. Volgens haar hing er altijd een gespannen sfeer thuis. Het huwelijk duurde tien jaar. ‘Nadien had ik geen gevoel van eigenwaarde meer.’ De kunstenares zwijgt liever over die tijd. ‘Ik heb hem beloofd niet meer uit te wijden over wat er gebeurd is,’ vertelde Ans eerder in Story.

Geen fijne periode

‘Het leven loopt soms niet zoals je graag wilt. Het was geen fijne periode. Het goede is dat juist in die tijd de hechte band tussen mijn dochter Sigrid en mij ontstond. We hebben letterlijk onze handen ineengeslagen en elkaar nooit meer losgelaten.’ Na tien jaar scheidde Ans en begon ze te schilderen, om brood op de plank te krijgen. ‘Ik durfde geen nieuwe relatie aan te gaan. Samen met mijn lieve dochter woonde ik in mijn eigen huisje. Ik liet niemand die veilige haven binnen.’ Pas nadat ze Wybe leerde kennen, durfde Ans de liefde weer toe te laten in haar leven.

Lees alle verhalen in Story editie 14. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina! 

Ans Markus ooit ook slachtoffer van mishandeling

Beeld: Peter Smulders