• Pikant

Anna Drijver pleit voor goede communicatie met regisseur tijdens intieme scènes

Anna Drijver intimiteitscoördinator

Volgens Anna Drijver is het belangrijk dat je een goede relatie met de regisseur hebt als je intieme scènes moet spelen. "Ik heb weleens gehad dat ik zei dat het ik het eigenlijk niet zo wilde en dat ik dan meteen te horen kreeg: 'Wat onsportief van je, wat jammer'. Dan krijg ik een jammergevoel, terwijl dat mijn persoonlijke grens is", zegt ze in de podcastversie van In de auto met van Nu.nl.

De actrice vindt dat je alles hoort te kunnen zeggen tegen je regisseur. "Ik vind dat die communicatie met die regisseur gewoon heel goed moet zijn. En als daar iemand voor nodig is, als je je als acteur niet sterk genoeg voelt om dat te zeggen, dan is het fijn als er iemand anders is."

Intimiteitscoördinator

Een intimiteitscoördinator kan bemiddelen tussen regisseur en acteur of actrice en moet voorkomen dat de spelers bij intieme scènes onder druk handelingen verrichten waar ze zich niet fijn bij voelen. Maar iemand ertussen zetten, kan ook weer voor verwarring zorgen, denkt Anna. "Soms nemen andere mensen op de set die functie in en kun je bijvoorbeeld met een visagist heel goed over je onzekerheden praten."

Ongemakkelijk

Zelf heeft ze nooit echt hele ongemakkelijke dingen meegemaakt. "Ik had laatst wel met een Vlaamse serie, dat ik dacht: kunnen we even iets liever met elkaar communiceren? Dan is het van: 'die billen moeten lager, nee, omhoog.' En dan denk ik: ik zit hier gewoon en we moeten het samen maken, die scène."

Anna Drijver pleit voor goede communicatie met regisseur tijdens intieme scènes

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: Peter Smulders