• Showbizz

Angelina Jolie overweegt carrièreswitch: gaat ze de politiek in?

Door Redactie
Angelina Jolie overweegt carrièreswitch: gaat ze de politiek in?

Als haar twintig jaar geleden zou zijn gevraagd om de politiek in te gaan, zou ze hebben gelachen. Maar Angelina Jolie kijkt nu heel anders tegen dat idee aan. "Ik ga waar ik nodig ben", zei de Oscar-winnares in een interview met BBC radio.

Ervaring

De nodige ervaring denkt ze in ieder geval wel te hebben. "Ik kan met overheden werken, maar ook met militaire organisaties. Ik zit in een positie waarin ik veel gedaan kan krijgen." Jolie zet zich al jaren in voor de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) en heeft de titel Speciaal Gezant gekregen. Ze heeft campagne gevoerd tegen seksueel geweld in oorlogsgebieden en tegen de onmenselijke behandeling van vluchtelingen.

Presidentschap 

Ze zegt zich "voorlopig" stil te houden wat de politiek betreft. Maar toen de interviewer vroeg of Jolie op de presidentiële kandidatenlijst van de Democraten komt te staan, antwoordde ze geen 'nee'. In plaats daarvan sloot ze het onderwerp af met "dank je".

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP