• Showbizz

Angela Groothuizen vreest leeg nest

Door Redactie
Angela Groothuizen vreest leeg nest

Nu haar dochters volwassen zijn, wéét Angela Groothuizen (59) dat het moment steeds dichterbij komt dat ze zullen uitvliegen. Als familiemens pur sang ziet ze daar enorm tegenop...

Presenteren, coachen, zingen... Angela Groothuizen is een bezig bijtje dat altijd wel wat om handen heeft. Vanwege haar tv-werkzaamheden had de RTL-ster twee jaar lang geen tijd voor haar grote passie theater maken. Al had dat ook voordelen, vertelt ze in ANBO Magazine. ‘Ik heb echt kunnen lummelen, dat is zo belangrijk om creatief te blijven. Daarvoor stond ik jarenlang elk seizoen in het theater. Dat is alles opslokkend, maar aan de andere kant ook zo leuk om te doen,’ aldus Angela, die niet kan wachten om op tournee te gaan met Lueke binge, een persoonlijke voorstelling vol verhalen en liedjes.

Moederdag

‘Die naam verwijst naar een zelfgemaakte strippenkaart die ik vijftien jaar geleden op Moederdag kreeg. Ik gaa met je lueke binge, stond erop. Lola was destijds acht en Nona zes, maar ze hadden toen al door dat het in het leven gaat om samen dingen doen, om herinneringen maken. Een gekleide asbak is natuurlijk ook leuk, maar het draait niet om spullen,’ weet Angela, die met de paplepel kreeg ingegoten dat er niets gaat boven een fijne, warme thuisbasis. ‘Dat is de levensles die ik van mijn moeder heb meegekregen: zet je deur altijd open voor iedereen. Mijn eettafel zit vaak vol met jongvolwassenen. Dat doet me denken aan de gezelligheid van vroeger,’ vertelt Angela, die apetrots is op Lola en Nona, die ze kreeg met levenspartner Rob Mooij.

Leeg nest

‘Mijn dochters zijn slimme, creatieve meiden – de een zit op de kunstacademie, de ander op de filmacademie.’ Angela moet er niet aan denken dat zij op kamers gaan. ‘Ik zie er wel tegenop: hoe moet dat straks als de kinderen de deur uit zijn? Ik zal ervoor zorgen dat dit altijd een plek is waar mensen komen, dat de gezelligheid blijft. Af en toe neem ik mijn gezin mee naar een première, maar ze hebben niet de behoefte om te figureren in mijn leven in de pers. Daar zijn ze gewoon niet zo in geïnteresseerd, in de spotlights. Ze kunnen het wel, maar ze zoeken het niet op.’ Angela’s iets jongere partner Rob speelt wel een hoofdrol áchter de schermen.

Dit artikel komt uit Story. Editie 22 ligt nu in de winkel of lees je hier verder via Blendle.

Angela Groothuizen vreest leeg nest

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders