• Angela de Jong

Angela de Jong weet het zeker: 'Talpa moest mij hebben'

Door Redactie
Angela de Jong weet het zeker: 'Talpa moest mij hebben'

Angela de Jong heeft een bijzondere onthulling gedaan over Talpa in een interview met NPO Radio 1. Volgens haar was John de Mol not amused toen de AD-columnist nee zei tegen een plek bij 6 Inside.

De reden: ze vond het programma niks en kraakte het ook flink af.

Kritiek

Volgens haar was De Mol niet gediend van haar kritiek en het feit dat ze niet wilde aanschuiven bij 6 Inside zinde hem ook niet. Daarom wilde hij haar carrière verwoesten. Daar is Angela van overtuigd. 

'Ze moesten mij hebben'

De Jong: 'Soms is het een tikkie veel achter elkaar. Vorig jaar was er een soort drietrapsraket vanuit Talpa, die mij duidelijk moesten hebben. Toen was het Gordon die iets deed, toen werd er vanuit de leiding van alles geroepen over me dat er zogenaamd allerlei dingen niet klopten en daarna kwam Albert Verlinde er nog eens overheen dat ik positief over RTL zou schrijven, omdat er een deal lag tussen het AD en RTL.'

Wilde plannen

Talpa ontkent in alle toonaarden, maar daar gelooft de columniste niks van. 'Er waren wilde plannen. Bij elk gesprek dat je dan hebt, is er weer een ander plan. Ik vond het vleiend en leuk om eens mee te maken, maar het is niet mijn ambitie. Ik heb nooit televisie willen maken.'

Afkraken

Ondanks de vleierij kraakt ze nog steeds Talpa af in haar columns. 'Dan denk ik wel even: moet ik het doen? Want ik heb het in het verleden al een paar keer gedaan. Maar dan zijn er toch weer dingen die me opvallen en dingen die nieuw zijn en dan ja, kan ik het toch niet laten liggen ofzo, op een of andere manier', aldus De Jong.

Bron: NPO Radio1 Beeld: Edwin Smulders

Angela de Jong weet het zeker: 'Talpa moest mij hebben'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.