Angela de Jong vindt kritiek van Johan Derksen volledig onterecht

Johan Derksen (73) beschuldigde afgelopen woensdag Angela de Jong (46) in een aflevering van Vandaag Inside. Hij claimde dat Angela tegen de familie De Mol een persoonlijke hetze voert. 

angela de jong

Angela reageert hierop in Renze op Zaterdag.

Excuses aanbieden

Johan vindt dat Angela haar excuses moet aanbieden aan Johnny de Mol, nu de rechter heeft bepaald dat hij onschuldig is wat betreft mishandeling en poging tot doodslag op zijn ex-vrouw Shima Kaes. Volgens Johan heeft Angela ‘kwaadaardige onzin van het andere kamp’ overgenomen en Johnny vals beschuldigd. De journalist is het niet eens met Derksen.

Enorm gepikeerd

In zijn talkshow Renze op Zaterdag vraagt Renze Klamer naar deze beschuldigingen van Johan. Angela vertelt dat ze enorm gepikeerd was. ‘Ik was voorbereid, maar mijn belangrijkste voorbereiding was: rustig blijven, rustig blijven’, deelt ze. ‘Mijn grootste valkuil is dat ik boos word. Dan ga ik me opwinden en dat is al niet leuk om naar te kijken.’ Angela vindt dat ze ‘redelijk rustig’ gebleven is, maar toch waren haar emoties zeker zichtbaar. ‘Je kon wel zien dat ik van binnen kookte.’

Volledig onterecht

De kritiek van Johan Derksen? Die is volgens Angela volledig onterecht. Ja, ze is kritisch op ‘John de Mol en op de hele zaak van The Voice en op de rol van Linda die er mogelijk in zat’. Desondanks heeft ze Johnny nooit ergens van beschuldigd, stelt ze. ‘Dat heb ik niet gedaan. In mijn column heb ik geloof ik drie keer geschreven dat er een aangifte lag voor poging tot doodslag. Ik heb begrepen dat dat al niet mag van Johan, maar dan heeft hij dus pech want dat mag dus wel’, aldus Angela in Renze op Zaterdag.

Pittige discussie

Angela en Johan hebben geen ruzie na hun pittige discussie. De Jong: ‘Dit is wel vaker zo bij Vandaag Inside: je hebt een stevige discussie en daarna ga je ook weer over tot de orde van de dag. En dat doet hij en dat doe ik daar ook. Dat zou denk ik in de maatschappij best wel eens vaker mogen. Als mensen het tegenwoordig niet met elkaar eens zijn, dan is er sprake van of polarisatie of de ander wordt gecanceld.’

Bron: RTL Nieuws

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!