André van Duin doet aangifte na chantage: presentator geschrokken

André van Duin heeft zaterdag aangifte gedaan wegens afdreiging, een juridische term voor chantage. Dat bevestigt zijn advocaat Geert-Jan Knoops na berichtgeving hierover van De Telegraaf.

Door Naomi Pater
André van Duin

Volgens Knoops wordt de Omroep MAX-presentator 'vals beschuldigd en gechanteerd tot het betalen van een geldbedrag'. 'Vanwege de ernst van deze chantage heeft de heer Van Duin besloten deze aangifte te doen, met het verzoek aan het Openbaar Ministerie om deze aangifte te onderzoeken en tot actie over te gaan.'

Aangifte

De advocaat wil omdat de aangifte nu bij het OM ligt, verder inhoudelijk niet op de zaak ingaan. Een woordvoerder van het OM bevestigt desgevraagd de aangifte. Afdreiging is een vorm van afpersing. Hierbij wordt echter geen gebruik gemaakt van geweld of met het dreigen van geweld. Meestal dreigen de daders in zo'n geval een geheim te onthullen.

Reactie André

André vertelt aan RTL Boulevard dat het goed met hem gaat en dat hij de zaak met vertrouwen tegemoetziet. Het is wel even schrikken voor de Heel Holland Bakt-presentator.

Bron: ANP, RTL Boulevard

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!