André Hazes: 'Mijn vader had Leef niet begrepen'

Door Redactie
André Hazes: 'Mijn vader had Leef niet begrepen'

Toen André Hazes het nummer Leef voor het eerst hoorde, was hij niet heel enthousiast om het uit te brengen. Toch deed hij het en het werd zijn grote doorbraak. De zanger is inmiddels trots op het nummer, maar denkt niet dat zijn vader er groot fan van was geweest.

Leef kwam tot stand in een schrijverskamp waar onder andere Diggy Dex en Thomas Berge aan meededen, vertelt de zanger in de podcast Barts Classic Track. Zij geloofden meteen in het nummer, André had nog wat tijd nodig om eraan te wennen. Nadat hij het nummer inzong en er nog wat aan het liedje werd geschaafd, zag de zanger ook de potentie. Hij bracht het nummer uit en de rest is geschiedenis. 

'Hij had het niet begrepen'

Het nummer is een klassieker geworden, daar is André maar wat trots op. Wat zijn overleden vader André Hazes van de hit zou vinden? 'De boodschap is echt wel Hazes die je over wil dragen, maar het liedje zelf… Het was natuurlijk sowieso al een heel raar liedje toen het uitkwam, maar vooral voor een man die zong zoals hij deed... mijn vader had het niet begrepen.' Toch denkt hij dat zijn vader ook trots zou zijn. 'Want het is natuurlijk een joekel van een plaat. Alleen was het voor hem zo anders geweest.'

Beeld: Peter Smulders | Bron: RTL Boulevard

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.