André Hazes anderhalf jaar clean: 'Nooit gedacht dat het zou lukken'

André Hazes heeft al anderhalf jaar geen drank of drugs meer aangeraakt.

André Hazes

De volkszanger deelt dinsdagochtend op Instagram een foto van de munt die hij heeft gekregen die staat voor achttien maanden clean zijn.

'Het leek me zo tof om te kunnen zeggen 'Ik ben al 1,5 jaar clean en nuchter'. Ik had nooit gedacht dat ik zo'n mijlpaal zou kunnen halen. En dan ineens is het zo ver...', schrijft de 29-jarige Hazes bij de foto.

André Hazes
© Instagram André Hazes

Burn-out

Hazes trad in september 2021 terug uit de publiciteit met een burn-out. Later bleek dat de zanger ook kampte met een verslaving aan drank- en drugs. Afgelopen weekend maakte de zanger tijdens de concertreeks Holland Zingt Hazes zijn comeback op het podium. 'De aanloop hier naartoe vond hij extra spannend', zei Hazes na afloop tegen Shownieuws. 'Er waren genoeg momenten waar ik eigenlijk normaal gesproken een biertje zou pakken.'

Documentaire André Hazes

In oktober 2022 ging er een Videoland-documentaire over André Hazes in première. Die docu heeft hij gemaakt om andere mensen te kunnen helpen, vertelde hij destijds in Theater Tuschinski. 'Mijn doel met deze docu is dat mensen naar zichzelf gaan luisteren en als ze voelen dat het niet goed zit, dat ze zelf aan de rem trekken', aldus de zanger. 

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!