Amerikanen noemen hun dochters massaal 'Meghan'

Amerikanen noemen hun dochters massaal 'Meghan'

Met de populariteit van Meghan Markle stijgt nu ook de populariteit van haar naam. Amerikanen kiezen er nu namelijk massaal voor om hun pasgeboren dochtertjes 'Meghan' te noemen, waardoor deze naam de snelst stijgende meisjesnaam is in de Amerikaanse ranglijst. 

Populariteit

De naam Dior is na Meghan de snelste stijgende naam. Dat blijkt uit de lijst van populairste Amerikaanse kindernamen in 2018. 

De naam Meghan bereikte in de jaren tachtig een hoogtepunt. Maar dankzij de populariteit van Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, is de naam nu weer terug in de top. Ook de naam van hun pasgeboren zoontje Archie wint aan populariteit, zelfs al voor zijn geboorte. Archie stijgt 200 plaatsen en belandt daarmee voor het eerst in dertig jaar in de Top 1000.

Hollywood

De naam Emma staat dit jaar bovenaan de lijst van meisjesnamen, bij de jongens is de naam Liam het populairst. Volgens People is de invloed van Hollywood op de lijst groot. In de top 10 staan onder meer Ava, Sophia, William, James, Oliver, Logan, Charlotte en Lucas.

Harper, de naam van de jongste dochter van David en Victoria Beckham, is terug in de top 10 voor meisjes. Maar als jongensnaam is Harper juist de snelste daler. De snelste stijger bij de jongensnamen is Genesis, zoals het zoontje van Alicia Keys heet. Op de tweede plaats van snelst stijgende jongensnamen staat Saint en dat komt waarschijnlijk doordat Kanye West en Kim Kardashian hun zoontje zo hebben genoemd.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & Beeld: ANP