• Showbizz

Amanda Balk over overval: 'Er zat iemand op me en mijn keel werd dichtgeknepen'

Door Redactie
Amanda Balk over overval: 'Er zat iemand op me en mijn keel werd dichtgeknepen'

De camerabeelden van de overval op Amanda Balk zijn dinsdagavond bij Opsporing Verzocht op NPO1 uitgezonden. In januari werd de 33-jarige realityster in haar woning in IJburg overvallen door twee mannen, van wie een gekleed als pakketbezorger.

Op de beelden is te zien hoe iemand in een neppe PostNL-jas zonder logo's een pakketje voor de deur van Balk zet. Wanneer Balk de deur opendoet, dringen hij en een andere man haar huis binnen. 'Er zat iemand op me en mijn keel werd dichtgeknepen', vertelt ze. Ook worden foto's van de gestolen sieraden laten zien. Het gaat om twee ringen, een diamanten collier en een horloge van het merk Audemars Piguet.

Gestolen auto

De verdachten, een man van ongeveer 20 jaar oud en een man van tussen de 20 en 25 jaar oud, gingen ervandoor in een gestolen grijze Smart Forfour. Het voertuig werd drie dagen na de overval, op 10 januari, teruggevonden in Amsterdam Noord. De auto was in brand gestoken. Er worden getuigen gezocht die het voertuig tussen 6 en 10 januari ergens hebben zien rijden.

Pakketje

De ene verdachte liet het pakketje dat hij zogenaamd kwam bezorgen achter in de woning. Het gaat om een kartonnen doos met als opschrift een handgeschreven cijfercode.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.