• Royals
  • Oranjes

Amalia over haar stelende zusjes en gillende discussies thuis aan tafel

Door Redactie
Amalia over haar stelende zusjes en gillende discussies thuis aan tafel

Op paleis Noordeinde, tijdens het jaarlijkse fotomoment van het koninklijk gezin om de zomervakantie in te luiden, beleefde prinses Amalia (18) haar vuurdoop. Voor het eerst sprak ze zelf met de media over persoonlijke zaken. En het mag gezegd: de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima doorstond haar debuut met verve.

Story sprak met de kroonprinses.

Van huis

Amalia was tijdens haar tussenjaar veel van huis. Zus Alexia (17) zat in dezelfde periode voor het eerst in Wales op school. Alleen Ariane (15) bleef thuis. Niet eerder moesten de drie zussen het zo lang zonder elkaar doen. Wat heeft Amalia gemist aan de omgang met haar zussen? ‘Eigenlijk heel veel... Zoiets simpels als ’s avonds naar de eettafel kijken en er maar vier borden zien staan in plaats van vijf, omdat Alexia in Wales was', vertelt Amalia aan Story.

Gemis

‘Ik miste wat! En ik miste ook zeker de eindeloze grappen en het lachen aan tafel. Met ook af en toe de gillende discussies, die er natuurlijk ook bij horen. En het samen lol hebben. Zeker ook als ik zelf een tijdje weg was, miste ik mijn zusjes.’ Grappend: ‘Maar als we dan weer bij elkaar waren en ze mijn spullen weer stelen, en ik die van hen, dan is het wat minder. Zo van: ga ook maar weg.’

Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 27 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.