• Oranjes

Amalia en Eloise: van pubers tot partyprinsessen?

Door Redactie
Amalia en Eloise: van pubers tot partyprinsessen?

Kroonprinses Amalia (14) is niet de oudste kleindochter van prinses Beatrix – dat is gravin Eloise (16), van prins Constantijn en prinses Laurentien. De twee nichtjes zijn erg close met elkaar. 

Ze komen nu op de leeftijd dat vakanties met vriendinnen in populaire oorden als El Arenal op Mallorca, Chersonissos op Kreta en Albufeira aan de Portugese Algarve lonken; op tieners oefenen die decadente pretplekken grote aantrekkingskracht uit. Wie de laatst genomen officiële foto’s van Amalia en Eloise (die eenvoudigweg ‘Elo’ wordt genoemd) beziet, zoals hier tijdens een bezoekje aan grootmoeder Beatrix op kasteel Drakensteyn, ziet twee stralende meiden die op iets oudere leeftijd niet te klagen zullen hebben over aandacht van anderen. Hoewel ‘Monaco-gedrag’ niet bepaald in de Oranjegenen zit, zal deze generatie Oranjes optimaal willen genieten van het leven – van koninklijken bloede of niet. Maar voorlopig gaan Amalia en Eloise nog met hun ouders op vakantie, om na de zomer weer hard aan het werk te gaan op respectievelijk christelijk gymnasium Sorgh-vliet en het Maerlant-Lyceum in Den Haag. Boordevol vakantieverhalen – dat hoe dan ook.

Dit artikel komt uit Story editie 27. Nu in de winkel.

Amalia en Eloise: van pubers tot partyprinsessen?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Frank van Beek / Hollandse Hoogte