Albert Verlinde gaat akkoord met opgelegde boete na uitspraken over Humberto Tan

Door Redactie
Albert Verlinde gaat akkoord met opgelegde boete na uitspraken over Humberto Tan

Albert Verlinde moet een geldboete betalen omdat hij de goede naam van Humberto Tan heeft aangetast. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. De boete is de uitkomst van een besloten hoorzitting. Over de hoogte van de boete doet het OM geen mededelingen.

Humberto Tan deed in januari 2022 aangifte nadat Albert Verlinde hem op televisie zou hebben beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Dit gebeurde, volgens Humberto Tan, doordat zijn naam werd gelinkt aan de vermeende misstanden bij The Voice of Holland. 

Smaad

In de visie van het Openbaar Ministerie heeft Verlinde zich schuldig gemaakt aan smaad. De uitspraken die de presentator Verlinde deed in de uitzending van Shownieuws op 16 januari 2022 zijn schadelijk voor de reputatie van Tan. Strafverzwarend is het feit dat beide partijen een enorm bereik hebben en dat de uitspraken daardoor ook zijn uitvergroot - dit zou zijn mede door de bekendheid van zowel Verlinde als Tan. Daarom legt het OM Verlinde een boete op.   

Akkoord gegaan

Albert Verlinde zal de boete betalen die hij kreeg als gevolg van de aangifte van Humberto Tan. Dat heeft zijn advocaat in een verklaring laten weten in reactie op het besluit van het Openbaar Ministerie (OM) een boete op te leggen voor smaad. 'Hoewel Verlinde en het OM van standpunt verschillen over de vraag of sprake is geweest van smaad, is Verlinde akkoord gegaan met de door het OM voorgestelde boete-afdoening', zo staat in de verklaring. Daarin is ook te lezen dat Verlinde zijn uitlatingen betreurt, maar ook de manier waarop die vervolgens zijn uitvergroot.  

Verlinde bood al meerdere keren publiekelijk excuses aan voor zijn opmerkingen.      

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.