Albert Verlinde aanvaardt zetel in gemeenteraad Vught: 'Zou als kiezersbedrog voelen als ik hier niets mee zou doen'

Door Redactie
Albert Verlinde aanvaardt zetel in gemeenteraad Vught: 'Zou als kiezersbedrog voelen als ik hier niets mee zou doen'

Het was nog even afwachten, maar Albert Verlinde heeft toch de VVD-zetel in de gemeenteraad van Vught aanvaard. De theaterproducent zal op 4 januari geïnstalleerd worden.

Verlinde stond als lijstduwer op de kandidatenlijst en kreeg 406 voorkeursstemmen. 'Er was een hoge opkomst', stelt hij. 'Dan vind ik honderden voorkeursstemmen een serieus signaal, dat zijn heel veel mensen die vertrouwen in je stellen. Het zou als kiezersbedrog voelen als ik hier niets mee zou doen.'

De theaterproducent wil zich in de raad vooral hard gaan maken voor de belangen van de dorpen Cromvoirt en Helvoirt. Ook wil hij zich inzetten voor cultuur in Vught. 'Het zal niemand verbazen dat dat een onderwerp is waar ik veel aandacht aan zal geven', stelt hij.

Geen routekaart

Verlinde stelt op dit moment geen landelijke politieke ambities te hebben. 'Ik ben iemand die dingen doet omdat zijn hart die ingeeft. Dat heeft mij al heel veel gebracht in mijn leven. Maar ik heb geen routekaart met doelen; dit is een heel nieuw vak voor mij dat ik mij eigen moet maken. Ik ga kijken hoe dat mij bevalt.'

De theaterproducent neemt op 1 december afscheid van Stage Entertainment Nederland, nadat hij dat bedrijf ruim vijf jaar heeft geleid. Verder is hij de afgelopen tijd weer vaak als expert te zien geweest in Shownieuws.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.