'Alarmbellen gaan nu echt af of voor Eva Jinek'

Het zijn moeilijke tijden voor Eva Jinek. En dat terwijl het door haar zwangerschap zo'n leuke tijd zou moeten zijn. Ondertussen volstrekt zich een kleine ramp rond haar talkshow Jinek die steeds verder het kijkcijfermoeras in zakt.

Door Redactie
Eva Jinek

Het is geen goede tijd voor televisiekoninginnen. Terwijl we gister nog Internationale Vrouwendag vierden, valt de ene na de andere diva van haar voetstuk. Na Linda de Mol, Wendy van Dijk en zelfs publiekslieveling Chantal Janzen, wordt er nu ook flink aan de stoelpoten van Eva Jinek gezaagd.

Tekst: Veronica Superguide - Olivier van Kuyen

Koningin van de late avond

Er was een periode dat er geen twijfel over mogelijk was: Eva Jinek regeerde met absolute macht over het talkshowlandschap. Dat was ook dé reden dat RTL haar graag wilde hebben na alle mislukkingen met RTL Late Night. Vanaf haar stoel op NPO 1 verpulverde ze avond na avond de mislukte RTL-talkshow.

Wankelende troon

Maar zodra ze was verkast naar het commerciële RTL wankelde haar troon. De kijkcijferstrijd met het nieuwe Op1 won ze nog maar zelden. En toen kwam Vandaag Inside er ook nog eens dagelijks bij. En toen was de glans er definitief af. Zelfs Beau van Erven Dorens, met wie ze om de paar maanden van stoeltje wisselt, doet het regelmatig beter qua cijfers.

Geen record

Toch is het nog geen laagterecord volgens Tina. Dat was op 7 september 2020, toen ze maar 382.000 kijkers wist te boeien. Maar Tina heeft er ook een verklaring voor en die ligt in de aandacht voor de verkiezingen. 'Duidelijk is dat zij geen profijt heeft van alle politieke gasten.' Dat was gister het linkse wolk-duo Attje Kuiken en Jesse Klaver.

Pijnlijk

Het pijnlijkste vindt Tina nog niet eens het lage aantal kijkers, maar vooral dat ze wordt verslagen door Hart van Nederland en Shownieuws van SBS6. Die hadden respectievelijk 630.000 en 410.000 kijkers. Bij Shownieuws schoof gisteravond Geert Wilders aan om eens even lekker mee te roddelen.

De beste wensen

Toch is het bepaald geen leedvermaak voor Tina. Ze gunt haar meer succes en om dat te bereiken geeft ze direct wat advies mee. 'Hopelijk snel betere tijden voor Eva en wellicht een zeer goed idee om iets minder tijd aan de verkiezingen te besteden.' Na de verkiezingen op 15 maart krijgt ze ongetwijfeld haar zin.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!