• Showbizz

Al 45 jaar dolgelukkig: Marco Bakker onthult huwelijksgeheimen

Door Redactie
Al 45 jaar dolgelukkig: Marco Bakker onthult huwelijksgeheimen

Ze hebben de nodige drama’s te verwerken gehad, maar nog altijd vormen Marco Bakker (84) en echtgenote Willeke van Ammelrooy een van de meest stabiele koppels van showbizzland. In Story vertelt Marco wat het geheim is van hun liefdevolle relatie...

Marco’s echtgenote Willeke van Ammelrooy (78) heeft hem altijd gesteund, door dik en dun. ‘We zijn inmiddels ruim 45 jaar samen, waarvan 33 jaar getrouwd,’ vervolgt Marco.

Sprookjeshuwelijk 

‘Onze bruiloft was een sprookje. We trouwden in 1989 in ons prachtige huis, gelegen aan de Vecht in Breukelen. Er waren meer dan 600 gasten. Ik weet nog dat Joop van den Ende in een heel lange rij stond en net als iedereen wachtte om ons te feliciteren.’ Marco en Willeke zijn een van de weinige showbizzkoppels die al zo lang samen zijn. ‘En we hebben best wat te verduren gehad. Op persoonlijk vlak en qua Willeke’s gezondheid waren er toch wel tegenslagen. Maar nooit in onze relatie. En dat komt omdat wij enorm veel respect voor elkaar hebben. Begrip hebben voor elkaars situatie, als persoon, maar ook voor elkaars werk. We hebben beiden best zwaar en intensief werk. Fysiek is het misschien niet zwaar, maar ons werk luistert heel nauw. Het zijn vaak lange dagen die we maken. En op het moment dat je nodig bent, moet je direct presteren. Dat brengt altijd een bepaalde druk met zich mee. Ook na al die jaren. Wanneer ik een concert geef, ben ik altijd nerveus en zonder ik me af om me goed voor te bereiden. Je wilt je publiek toch de beste versie van jezelf geven. Ze betalen geld om je te zien en ik wil ze dan ook iets geven. Dus als Willeke en ik aan het werk zijn, weten we wat de ander nodig heeft of juist niet. Maar ook daarbuiten laten we elkaar vrij.

Alleen op vakantie

We hebben allebei onze eigen hobby’s en daar besteden we veel tijd aan. Ik houd van wandelen, golfen en fietsen. Willeke is van het tennissen. En als we weggaan, laten we altijd even een krabbeltje voor de ander achter. Het gebeurt ook weleens dat we dat vergeten en dan bellen we elkaar even op. Vakanties brengen we meestal apart door. Zo ben ik afgelopen jaar op wandelvakantie in Schotland gegaan. Ik ben van dat land gaan houden. Ik beschouw het inmiddels als mijn tweede vaderland. Wandelen in je eentje is daar heerlijk. Vaak kom je dan ook gelijkgestemden tegen. Soms zoek je elkaars gezelschap op, om andere dagen weer in je eentje te lopen. Willeke doe ik daar geen plezier mee. Zij gaat liever naar het strand. Wel vinden we het fijn om samen naar ons huis in Frankrijk te gaan. Daar hebben we een oude boerderij met zwembad. Afgelopen zomer met die hoge temperaturen was het daar goed toeven. Afkoelen in het zwembad en daarna binnen zitten. Omdat ons huis heel dikke muren heeft, bleef het koel. Willeke en ik kunnen ook dagen, weken of maanden achtereen samen zijn. We vinden het ook prettig om voor elkaar te zorgen. Toen Willeke ziek was, zorgde ik voor haar. Maar ook als we niet ziek zijn. Gewoon er voor de ander zijn. Zorgen dat je het leven van de ander wat makkelijker maakt. Laatst zei ik tegen haar: We moeten meer lachen. De tijd die ons rest, moeten we met plezier doorbrengen.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.