Afscheid Olga Commandeur onbesproken in Nederland in Beweging

In de laatste aflevering van Nederland in Beweging waarin Olga Commandeur te zien was, is met geen woord gesproken over haar afscheid. Dat was vrijdagochtend te zien op NPO 1. De laatste aflevering met Commandeur werd een jaar geleden al opgenomen.

Olga Commandeur
© ANP

De 64-jarige Olga Commandeur zwaaide na 23 jaar af als instructrice bij Nederland in Beweging. Commandeur stopt omdat ze steeds meer druk ervoer voor de opnames. De opnames voor een heel jaar werden in drie weekenden opgenomen, vertelde zij eerder aan MAX Magazine.

Laatste oefening

De laatste oefening die Commandeur voordeed was een rekoefening. 'Goed voor de ontspanning', sprak ze. En haar laatste woorden: 'Het zit er weer op voor vandaag. Morgen weer de kans om lekker met ons mee te doen.' Er werd geen woord gesproken over dat Olga zelf niet meer in het programma te zien zal zijn. 

Opvolger

Nederland in Beweging begon in 2000 bij de AVRO. Commandeur presenteerde het programma aanvankelijk met Karl Noten, maar die moest vertrekken nadat hij in 2007 werd veroordeeld voor het bezit van kinderporno. Duco Bauwens werd toen de nieuwe collega van Commandeur. Hij blijft wel bij Nederland in Beweging. Of iemand Commandeur gaat opvolgen is vooralsnog niet bekend.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!