Afgedankt tv-medium Char werkt nu in restaurants

Door Redactie
Afgedankt tv-medium Char werkt nu in restaurants

Ooit was het Amerikaanse tv medium Char het kijkcijferkanon van RTL4. Ook haar boeken en meditatiedvd’s vlogen als warme broodjes over de toonbank. Maar in 2010 kwam er plotseling een eind aan haar succes, nadat haar spirituele gave publiekelijk in twijfel werd getrokken. Hoe gaat het nu met Char?

Voordat Char Margolis (67) in Nederland doorbrak, werkte ze in haar vaderland Amerika als helderziende samen met de FBI en CIA. Dankzij haar paranormale krachten zou zij veelal iets betekend hebben in vermissingszaken. Ook was Char een graag geziene gast in populaire talkshows als die van Larry King. Maar in Nederland voelde ze zich naar eigen zeggen het meest thuis. ‘Van alle landen ter wereld heb ik de warmste gevoelens bij Holland. Dit land is als een cadeautje dat je niet verwachtte.’

Succesvol

Miljoenen kijkers stemden wekelijks af op Chars RTL4-show, waarin ze bekende en onbekende mensen troost bood door contact te maken met hun overleden dierbaren. Alles wat ze aanraakte, leek te veranderen in goud, want ook haar meditatiedvd’s en boeken gingen als warme broodjes over de toonbank. Na ruim acht succesvolle jaren keerde het tij. Het programma ZEMBLA bekritiseerde Chars werkwijze en liet zien dat haar readings gebaseerd zouden zijn op tactieken die nagenoeg iedereen kan aanleren. Kortom, alles wat de kijkers te zien kregen, zou volgens criticasters niets meer zijn dan ‘een leugenachtige truc’. Char reageerde op de beschuldigingen: ‘Ik ben eraan gewend dat critici altijd andere waarheden zoeken voor het onverklaarbare.’ Maar haar geloofwaardigheid was aangetast en in 2010 nam RTL4 afscheid van het medium. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Afgedankt tv-medium Char werkt nu in restaurants

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP