Actrice Joke Bruijs (70) gaat met pensioen: 'Is wat mij betreft mooi geweest'

Door Redactie
Actrice Joke Bruijs (70) gaat met pensioen: 'Is wat mij betreft mooi geweest'

Actrice en zangeres Joke Bruijs gaat met pensioen. Zij heeft naar eigen zeggen na 55 jaar niets meer op haar 'bucketlist' staan, meldt Bruijs vrijdag in gesprek met De Telegraaf.

'Alles waar ik ooit van droomde heb ik mogen doen', aldus de Rotterdamse ster.

Trots op successen

'Musicals, films, concerten, cd's en televisieseries. Ik kan dus alleen maar dankbaar zijn en met een trots gevoel terugkijken op behaalde successen.' Zij sluit niet uit sporadisch nog wel eens 'ergens te gast te zijn of een liedje te zingen. Maar qua grote projecten is het wat mij betreft mooi geweest.'

Gerard Cox

Bruijs zal vanaf begin november nog te zien zijn in de bioscoopfilm Casa Coco, samen met haar ex-man Gerard Cox. Cox (82) kondigde in september 2021 ook aan dat hij stopt met acteren in het theater. 'Het reizen naar theaters is ook niet meer te doen met die files, je hebt geen idee meer hoe laat je van huis weg moet', zei hij op NPO Radio 5. Cox en Bruijs waren tien jaar getrouwd. Zij speelden ook eerder in de KRO-hitserie Toen Was Geluk Heel Gewoon.

Casa Coco

Casa Coco gaat over een Rotterdamse vriendengroep die ieder jaar overwintert op het eiland Bonaire in het pension van Pleun Saris (Bruijs). Als Pleun ontdekt dat haar jeugdliefde Toon Emmers (Cox) er dit jaar ook bij is, doet dit de nodige stof opwaaien. Andere rollen zijn weggelegd voor Loes Luca, Richard Groenendijk, Gijs de Lange en Frédérique Spigt.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.