Actrice Janine van Elzakker op 73-jarige leeftijd overleden

Door Redactie
Actrice Janine van Elzakker op 73-jarige leeftijd overleden

Actrice en stemactrice Janine van Elzakker is in de nacht van zondag op maandag overleden. Dat heeft haar goede vriendin Beppie Melissen bevestigd. Van Elzakker was al enige tijd ziek en werd 73 jaar. Ze verwierf vooral bekendheid door haar optreden als Wilhelmina Kuttje in de televisieserie Plafond over de vloer.

De actrice met haar prachtige stem sprak onder meer de stem in van Beertje Colargol in de kinderserie. Daarnaast was zij in de jaren tachtig te horen in diverse VPRO-radioprogramma's van Wim T. Schippers, zoals Ronflonflon. Zij vertolkte hierin diverse stemmen, waaronder die van het beroemde personage dichteres Wilhelmina Kuttje junior.. De dichteres had zogenaamd een affaire met Remco Campert.

Hitserie

Verder speelde Van Elzakker in De lachende scheerkwast (1981), Op zoek naar Yolanda (1984) en de hitserie Wij zijn weer thuis (1989-1994), ook van Wim T. Schippers. Alle uitzending van Ronflonflon zijn nog terug te luisteren via de weblog van de VPRO.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Actrice Janine van Elzakker op 73-jarige leeftijd overleden

Beeld en tekst: ANP