Acteurs geteisterd door 'Nederlandse Harvey Weinstein' Job Gosschalk

Door Redactie
Acteurs geteisterd door 'Nederlandse Harvey Weinstein' Job Gosschalk

De verklaring van regisseur en producent Job Gosschalk kwam voorafgaand aan een artikel in Nieuwe Revu, waarin drie acteurs hem beschuldigen van seksuele intimidatie. Volgens hoofdredacteur Jonathan Ursem hebben zich na een eerdere publicatie zeven personen gemeld bij het weekblad met verhalen over de voormalig castingdirecteur, maar niet iedereen wilde meewerken aan een artikel.

'Zeer ongemakkelijk'

In het verhaal, dat dinsdag op de website staat, komt onder anderen Etienne Poeder, hoofdrolspeler in de musical The Lion King uit 2005, aan het woord. "Nog niet bekend met wat kan en mag in de entertainmentwereld, heb ik mezelf tijdens een privésessie met Job moeten uitkleden om in mijn onderbroek mijn lied ten gehore te laten brengen. Hij vertelde me dat ik dat gewoon moest kunnen, ook als hij ter plekke zou gaan staan masturberen.'' Poeder zei zich hierbij "zeer ongemakkelijk'' te voelen.

Excuses

Ook de andere twee, die anoniem blijven, hebben verhalen over audities waarbij ze zich moesten uitkleden of seksuele handelingen bij zichzelf moesten verrichten. De producent heeft volgens het tijdschrift in een verklaring zijn gedrag deels toegegeven, maar zegt ook dat er bij zijn weten nooit ongewenst fysiek contact is geweest. Hij biedt zijn excuses aan en wil graag in gesprek met Etienne Poeder.

Verklaring

In een verklaring schrijft Gosschalk dat hij de afgelopen weken onderwerp is geweest van geruchten over zijn omgang met acteurs. "Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis. Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen - besef ik nu - over grenzen gegaan."

Acteurs geteisterd door 'Nederlandse Harvey Weinstein' Job Gosschalk

Beeld: Peter Smulders | ANP