ABBA brengt na 35 jaar weer nieuwe muziek uit

Door Redactie
ABBA brengt na 35 jaar weer nieuwe muziek uit

 De Zweedse popgroep ABBA brengt aan het eind van het jaar nieuwe muziek uit. Dat maakt de groep zelf bekend via officiële kanalen.

Reünie

"We voelden alle vier dat het, na 35 jaar, wel weer eens leuk zou zijn om de studio in te duiken. Dus dat hebben we gedaan", luidt het statement op de website. "Het was alsof de tijd stil had gestaan en we alleen een korte vakantie hadden genomen sinds de laatste keer dat we in de studio waren. Een geweldige ervaring!"

Twee nummers

Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid, de vier leden van ABBA, brengen twee nieuwe nummers uit. Een van de twee nummers heet 'I Still Have Faith In You' en zal in december voor het eerst te horen zijn tijdens een speciale tv-uitzending van NBC en BBC. Het nummer wordt dan door hologrammen van het viertal vertolkt. Deze digitale versie van de bandleden zijn in het najaar voor het eerst te zien, als de ABBA avatar tour van start gaat, een 'digitale tour', met hologrammen die gebaseerd zijn op hoe het viertal er in de jaren 70 uitzag.

Wereldhits

ABBA is bekend van wereldhits als Dancing Queen, Waterloo en Mamma Mia. De groep won in 1974 het Eurovisie Songfestival en verkocht wereldwijd meer dan 370 miljoen platen. De groep stelde in 1983 een tijdelijke pauze in, maar zou daarna niet meer terugkeren.

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

ABBA brengt na 35 jaar weer nieuwe muziek uit

Beeld & tekst: ANP