• Familie de Mol

Aanvankelijk weigerde ze John de Mols aanbod: Trijntje Oosterhuis’ twijfels over The Voice

Door Redactie
Aanvankelijk weigerde ze John de Mols aanbod: Trijntje Oosterhuis’ twijfels over The Voice

Toen Trijntje Oosterhuis door John de Mol werd benaderd om als jurylid plaats te nemen in de inmiddels wereldberoemde rode draaistoel van The Voice of Holland, sloeg ze het aanbod in eerste instantie af. Waarom?

Trijntje Oosterhuis (48) is al dertig jaar een begrip in de entertainmentwereld. Begin jaren negentig brak ze door met Total Touch, een band die ze oprichtte met broer Tjeerd. Tien jaar later ging Trijntje op de solotoer. Ze werkte mee aan succesprojecten als de gelegenheidsformatie Ladies of Soul, en in 2015 vertegenwoordigde ze Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival. Recentelijk was ze Maria in The Passion. Niet zo vreemd dat Trijntje met zo’n schat aan ervaring een veelgevraagd jurylid/coach is. In 2012 hing John de Mol voor het eerst aan de lijn om haar te polsen voor The Voice of Holland. Ze voelde zich gevleid, maar hapte niet direct toe. Sterker nog: ze wilde niet! In het Noordhollands Dagblad vertelt Trijntje nu waarom ze niet meteen stond te springen om plaats te nemen in een van de inmiddels wereldberoemde rode draaistoelen. ‘Ik was bang dat het afzeiktelevisie zou worden.’ En dáár wilde ze zich niet voor lenen. Trijntje vindt dat je zorgvuldig moet omgaan met het zelfvertrouwen van anderen. Toen haar duidelijk werd dat ze als coach talenten positief kon stimuleren, ging ze uiteindelijk overstag.

DOOR JOËL POLLEMANS | FOTO: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 14 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.