Aangifte tegen John van den Heuvel

Door Redactie
Aangifte tegen John van den Heuvel

Shehzad H., die ervan wordt verdacht dat hij in vorig jaar zijn destijds tweejarige dochtertje Insiya vanuit Amsterdam naar India heeft laten ontvoeren, heeft aangifte gedaan tegen de moeder van de peuter en tegen journalist John van den Heuvel.

'Onzin'

De advocaat van H., Gerard Spong, heeft een bericht daarover in Het Parool bevestigd. Hij wil verder niet ingaan op de kwestie. De aangifte zou gaan over een poging tot ontvoering van Insiya door Van den Heuvel in maart dit jaar, toen de misdaadjournalist de vader had opgespoord in India. Van den Heuvel noemt in Het Parool de beschuldiging van de Indiase zakenman "natuurlijk onzin''.

Geen tegenontvoering

Hij zegt dat hij daar is geweest om te kijken of het meisje daar was, maar dat er geen sprake was van een poging tot of plannen voor een 'tegenontvoering'. H. verblijft in India en dat land is niet van plan om hem uit te leveren. Het meisje is nog niet terecht.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders(ANP)