• Glennis Grace

Aangifte tegen Glennis Grace en zoon na supermarktgevecht

Door Redactie
Aangifte tegen Glennis Grace en zoon na supermarktgevecht

De supermarktoorlog rondom Glennis Grace en haar zoon Anthony krijgt een staartje: er is aangifte gedaan tegen moeder en zoon, meldt het OM. 

Glennis en haar 15-jarige zoon werden vorige week opgepakt na een geweldsincident in een Amsterdamse supermarkt. Ook een derde persoon werd opgepakt. Het drietal wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachten rade. Het is niet bekend wie de aangiftes heeft gedaan. Mogelijk komen er meer aangiftes: het onderzoek is nog niet afgerond. De advocaat van de zangeres wil op dit moment niet reageren op de aangifte.

‘Glennis deelde zelf de eerste klap uit!’

De advocaat van Glennis Grace stelt dat de zangeres bij de schermutselingen rond haar zoon Anthony in een supermarkt een sussende rol vertolkte. Desondanks werden Anthony, een betrokkene én Glennis in de cel gezet. Een ooggetuige van het geweld van die avond vertelt aan Story een compleet ander verhaal. ‘Glennis deelde zelf de eerste klap uit!’

Tot bloedens toe geslagen

'Ik stond op dat moment gewoon in de winkel,’ vertelt de ooggetuige aan Story. ‘Ik zag hoe de medewerker die eerder Anthony de winkel had uitgezet door meerdere mannen werd gepakt. Ze zijn bovenop hem gaan zitten en hebben hem in zijn gezicht geslagen. Tot bloedens aan toe. Ze gingen maar door en riepen: We weten wie je bent. We weten waar je woont. We wachten je op en we pakken je straks nog een keer. Het ging nog even door mijn hoofd om te zeggen: Hé, doe normaal. Maar ik voelde ook: ze zijn met te veel. En dat laatste vind ik ook zo laf: met zijn allen (de ploeg bestond volgens de ooggetuige uit ongeveer tien man - red.) tegen twee medewerkers in een buurtsuper. Dat zijn gewoon jonge mensen uit de buurt die daar een bijbaantje hebben, hè? Toen die knokploeg binnenkwam, zag je ook hoe het winkelpersoneel uit angst alle kanten op stoof en zich probeerde te verstoppen. Het was vreselijk om te zien.’

Lees hier het hele verhaal van de ooggetuige

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.