3FM-dj Frank van der Lende emotioneel over zieke vader

Door Redactie
3FM-dj Frank van der Lende emotioneel over zieke vader

De vader van 3FM-dj Frank van de Lende is ziek, hij heeft de ziekte van Alzheimer. Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag en daarom praat hij daar open over op de radio.

Een bijzonder emotioneel moment, zo blijkt als hij er samen met een 3FM-luisteraar over praat wier moeder de ziekte heeft. 

Kut ziekte

'Je hele wereld verandert eigenlijk. Ik doe nu boodschappen met mijn vader. Ik zei toen: 'Kies maar een koekje uit', zei de dj. Een confronterend moment dat hem erg raakt. 'Dit is precies wat het is, en daarom wil ik het ook zo graag op de radio bespreken, want dit is gewoon wat die kut ziekte doet.'

Confronterend

Het is niet de eerst keer dat Frank zo open over zijn vader en zijn ziekte praat. Hij deed dat al eerder in het programma RTL Late Night. Franks vader is 63 als hij de diagnose krijgt. 'We dachten eerst dat hij een burn-out had. De ene dag gaat het heel goed, de andere wil hij zijn bed niet uitkomen. Het is heel confronterend."

Bron: 3FM Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.