Een bestaan als realityster is niet altijd een ticket naar een gelukkig leven. In elk geval niet als het gaat om Samantha de Jong (33) die in 2010 onder haar geuzennaam Barbie een realityfenomeen werd dankzij de hitserie Oh Oh Cherso. Ook de spin-offs Barbie’s Bruiloft, Barbie’s Baby en Huisje, Boompje, Barbie werden een behoorlijk succes, net als de zes seizoenen van Samantha en Michael... die daarop volgden. Die serie maakte Samantha met haar inmiddels ex-man Michael van der Plas, met wie ze dochter Angelina (10) en zoon Milano (7) kreeg.

Vijf jaar geleden hield het op met Samantha’s tv-succes en ging het ineens bergafwaarts met Barbie. Met nu een nieuw dieptepunt als gevolg: uit onderzoek van Story blijkt dat Samantha tegenwoordig haar brood verdient als prostituee in een bordeel in Den Haag.

Van hobby naar beroep

Het is niet voor het eerst dat Samantha in verband wordt gebracht met prostitutie. Kortgeleden kwam het online platform Roddelpraat al met beelden van Samantha. Hierop was ze getooid met een zwarte pruik en bood ze onder het pseudoniem Naomi op minimaal één prostitutiesite haar seksuele diensten aan. Er leek geen ontkennen aan voor Samantha en dat deed ze dan ook niet. Wel deed ze het filmpje af als een grapje. ‘Of het echt een grap betrof, blijft de vraag, wel verwijst Samantha nu vanaf diezelfde prostitutiesite (kinky.nl), geïnteresseerden door naar haar nieuwe werkgever: een bekend bordeel in Den Haag, met de naam Diane’s Secret. Op de website van dit ‘privéhuis’ heeft Samantha onder haar geuzennaam Barbie een eigen pagina. Op sexy foto’s die ze dapper van zichzelf toont, is ze voor iedereen herkenbaar. Dit met de begeleidende tekst: ‘Een hele g**le  goedemorgen. Sinds een paar dagen heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt bij Diane’s Secret. En het bevalt me prima!’

150 euro per uur

Natuurlijk checkte Story ook bij Diane’s Secret – dat bij alle officiële instanties is geregistreerd – of het écht Barbie van televisie is die bij hen werkt. ‘Dat is zeker het geval,’ vertelt medewerkster Nathalie aan Story. ‘Het gaat inderdaad om de Barbie die we allemaal van tv kennen. Ze is vanaf nu bij ons te boeken.’ Dat kan voor 80 euro voor een half uur, 115 euro voor 45 minuten, of 150 euro voor een heel uur. En veel mannen blijken maar al te graag de knip te trekken voor een spannende tijd met Samantha! Als Story belt, blijkt zij de rest van die week zelfs volledig volgeboekt. Grote vraag is natuurlijk wel hoe het ooit zover heeft kunnen komen met Samantha, voor wie ooit toch een mooie toekomst in de showbizz leek weggelegd.  

Article continues after the ad

 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.