• Royalty

Zweedse prinsessen onder vuur

Door Redactie
Zweedse prinsessen onder vuur

Ooit waren de koninklijke zussen Victoria (42) en Madeleine (37) de lievelingen van het volk. Sinds haar huwelijk met de Amerikaanse zakenman Chris O’Neill heeft Madeleine echter flink aan populariteit ingeboet. En inmiddels hebben de Zweden ook van alles aan te merken op kroonprinses Victoria. Wat is er gebeurd? 

Na Madeleine lijkt ook haar zus, kroonprinses Victoria, geen goed meer te kunnen doen bij de Zweden. En dat is opmerkelijk, want tot voor kort was ze immens populair. Ook zij werd enorm door het volk gesteund, in haar geval toen ze leed aan de eetstoornis anorexia en in de periode daarna, toen ze lange tijd van haar ouders geen toestemming kreeg om met personal trainer Daniel Westling te trouwen. Na acht jaar wachten trouwde Victoria toch met hem en inmiddels zijn ze de trotse ouders van dochter Estelle en zoon Oscar. Afgelopen zomer vierde Victoria traditiegetrouw haar verjaardag met het volk bij Solliden, het zomerverblijf van de Zweedse royals op Öland. Maar kort daarna keerde het tij en uitten de Zweden keiharde kritiek op de kroonprinses. Victoria zet zich al jaren in voor milieubescherming en het behoud van schone zeeën. Ze is officieel pleitbezorger van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, daarnaast is ze beschermvrouw van de Stockholm Junior Water Prize. Dat ze zichzelf een luxe motorjacht van tien meter lang (378.000 euro) cadeau heeft gedaan, vinden de Zweden ‘verbijsterend’: ‘Ze maakt zich sterk voor schone zeeën, maar wat denk je dat haar motorjacht aan brandstof verbruikt en uitstoot? Met die uitstoot kan het water ernstige schade worden toegebracht.’

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Zweedse prinsessen onder vuur

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.