• Royals

'Zweedse kroonprinses Victoria aangerand'

Door Redactie
'Zweedse kroonprinses Victoria aangerand'

Volgens Zweedse media zou kroonprinses Victoria, lid van de Zweedse Academie, aangerand zijn door de Frans-Zweedse fotograaf Jean-Claude Arnault. Arnault zou binnen de organisatie van de Nobelprijs voor Literatuur meerdere vrouwen hebben lastiggevallen. 

In Zweden wordt er geschokt gereageerd op een misbruikschandaal rondom Jean-Claude Arnault, de echtgenoot van dichter Katarina Frostenson, één van leden van de Zweedse Academie. Achttien vrouwen hebben aangegeven te zijn lastiggevallen door de fotograaf en hebben een aanklacht ingediend.

Kroonprinses Victoria

Volgens drie verschillende bronnen van Svenska Dagbladet zou Arnault zijn hand op de billen van de kroonprinses hebben gelegd tijdens een bijeenkomst van de Zweedse Academie in Stockholm.

Arnault blijft alle beschuldigingen ontkennen. 

Onrust

Er heerst al een tijd onrust binnen de organisatie van de Nobelprijs voor Literatuur. Binnen de Zweedse Academie zijn inmiddels al acht van de achttien leden opgestapt naar aanleiding van de aantijgingen over het misbruik. In principe zijn leden van de Academie voor het leven benoemd en kunnen ze in feite niet echt ontslag nemen.

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.

'Zweedse kroonprinses Victoria aangerand'

Beeld: ANP | Bron: Nieuwblad