• Liefde

Zweden zijn prinses Madeleine zat! ‘Straks sleurt ze de hele koninklijke familie mee’

Door Redactie
Zweden zijn prinses Madeleine zat! ‘Straks sleurt ze de hele koninklijke familie mee’

Was prinses Madeleine (39) ooit een van de populairste Zweedse royals, dat is nu voorbij. Sinds ze niet meer in haar vaderland woont en met haar gezin in Florida lijkt te willen blijven, hebben de Zweden genoeg van haar. En dat zou consequenties voor haar familie kunnen hebben.

Prinses Madeleine, de jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia, heeft het verbruid bij de Zweden. Ooit was ze enorm populair. Niet alleen omdat ze beeldschoon is, ze was ook zeer plichtsgetrouw en hartelijk naar iedereen toe. Heel Zweden had dan ook met haar te doen toen ze in 2010 haar verloving met Jonas Bergström verbrak omdat hij haar ontrouw was geweest.

Liefdesgeluk

Toen ze in New York, waar ze buiten de spotlights haar gebroken hart wilde laten helen, nieuw liefdesgeluk vond bij zakenman Christopher O’Neill, was iedereen blij voor haar. Maar diezelfde relatie deed Madeleine’s populariteit de das om. Eerst was er verbijstering omdat Chris een titel als bijvoorbeeld graaf, die hij bij zijn huwelijk kon krijgen, weigerde. Hij wilde Amerikaans staatsburger blijven en zijn werk op dezelfde manier continueren. Daarna zorgde het feit dat Madeleine niet naar Zweden terugkeerde voor wrevel.

Vertrouwen

Na hun huwelijk bleef het echtpaar in New York wonen, waar in 2014 hun eerste dochter Leonore werd geboren. In 2015 settelden ze zich in Londen. Dichter bij Madeleine’s thuisland, en van daaruit kon Chris prima zijn werkzaamheden verrichtten. Maar drie jaar geleden verhuisde Madeleine met haar gezin – inmiddels uitgebreid met zoon Nicolas en dochter Adrienne – naar Florida. Wás haar koninklijke agenda al enorm geslonken, in 2020 had ze de minste verplichtingen van alle Zweedse royals. Een onderzoek van magazine Svensk Damtidning wijst nu uit dat 0 procent van de respondenten nog vertrouwen in Madeleine heeft. 

Beeld: Brunopress / Stella Pictures

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.