• Royals
  • Liefde

‘Zwangerschap prinses Sofia niet gepland’

Door Redactie
‘Zwangerschap prinses Sofia niet gepland’

Prinses Sofia heeft het bepaald niet makkelijk gehad aan het Zweedse hof. Maar die moeilijke tijd laten prins Carl Philip en zij nu achter zich. Met de komst van een derde (verrassings)baby beginnen ze aan een fris begin van het nieuwe jaar.

‘We zijn blij en opgewonden en kijken ernaar uit ons derde kind te verwelkomen.’ Met deze woorden kondigde prins Carl Philip onlangs aan dat het Zweedse koningshuis een nieuw lid kan verwelkomen. Op het moment dat ze het nieuws met de wereld deelden, waren Carl Philip en zijn echtgenote Sofia net getroffen door het coronavirus, dat ze zouden hebben opgelopen tijdens een bezoek aan het Sophiahemmet-ziekenhuis in Stockholm. Sinds het begin van de pandemie doet Sofia vrijwilligerswerk voor het ziekenhuis. De twee gingen meteen in zelfisolatie. ‘Sofia was wel angstig toen ze te horen kreeg dat ze positief getest was. Dat wil je niet, zeker niet als je in verwachting bent,’ aldus een hofbron.

Verrassing

‘Maar gelukkig hadden zij en Carl Philip alleen milde, griepachtige symptomen. Dat er weer een kindje op komst is, was trouwens een enorme verrassing. Ook voor het stel zelf.’ Carl Philip laat zelf ook in een persverklaring weten: ‘We zijn bekomen van alle schrik. Gelukkig gaat alles goed, Sofia voelt zich inmiddels weer helemaal beter.’ Het stel, dat al de trotse ouders is van zoontjes Alexander (4) en Gabriel (3), kan eind maart/begin april hun nieuwe telg verwelkomen. De komst van een nieuwe baby is de kroon op hun geluk, dat eerder al zo vaak onder druk kwam te staan. Zo werd Sofia aanvankelijk niet bepaald met open armen verwelkomd in het Zweedse paleis. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia vreesden dat Sofia, die eerder de kost verdiende als bikinimodel en meedeed aan een datingprogramma waarin ze tongzoenend met een pornoster op televisie was te zien, geen aanwinst voor de koninklijke familie zou zijn. De relatie tussen Carl Philip en zijn ouders werd daardoor ook bemoeilijkt, want hij wilde niemand anders dan Sofia. ‘Zij is de vrouw van mijn leven, ze maakt mij heel gelukkig.’

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 04 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

‘Zwangerschap prinses Sofia niet gepland’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.