• Royals

Zorgen om Belgische prinses Marie-Christine: gokverslaafde man, financieel aan de grond, eenzaam

Door Redactie
Zorgen om Belgische prinses Marie-Christine: gokverslaafde man, financieel aan de grond, eenzaam

Lange tijd wist niemand waar prinses Marie-Christine, de tante van de Belgische koning Filip, verbleef. Inmiddels heeft het hof ontdekt dat ze in de Amerikaanse plaats Sequim woont. Daar leeft ze een ongelukkig en berooid bestaan met haar gokverslaafde echtgenoot Jean-Paul Gourgues. Waarom schiet de Belgische koninklijke familie haar niet te hulp?

Weinig geluk

De Belgische prinses Marie-Christine (69), de halfzus van de oud-koningen Albert en (wijlen) Boudewijn, lijkt niet voor het geluk geboren. Ze had een moeizame relatie met haar moeder, en ging daardoor op jeugdige leeftijd continu op zoek naar liefde, maar leek altijd de verkeerde jongens aan te trekken. ‘Het was verwarrend omdat ik mij in avontuurtjes stortte zonder goed te weten waar het om ging. Mijn eerste was een rijkswachter. Ik sloop ’s nachts de trappen af om hem in de keuken te ontmoeten,’ vertelde ze in haar biografie De Breuk.

Los Angeles

‘Jongens ontmoette ik op stijfdeftige feestjes. Tijdens een bal heeft een van mijn neven mij verkracht. Ik dacht dat ik doodging.’ En: ‘Ik had een Italiaanse vriend met wie ik enige tijd uitging. Hij was getrouwd.’ Uiteindelijk liet ze haar wilde leven in België achter zich en vertrok naar Canada, waar ze trouwde met de dertien jaar oudere barpianist Paul Druckner. Na de scheiding verhuisde ze naar Los Angeles met haar tweede echtgenoot Jean-Paul Gourgues, en daarna leek iedereen haar uit het oog te verliezen.

Beeld: GettyDit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.