• Royals

Zó zag prins Philip eruit in zijn jongere jaren

Zó zag prins Philip eruit in zijn jongere jaren

Vrijdagochtend overleed Prins Philip op 99-jarige leeftijd in Buckingham Palace. Fans herinneren hem massaal op internet en delen foto's uit de oude doos. Ook een fanaccount van hertogin en actrice Meghan Markle deelt een opvallend kiekje. Op de foto poseert de jonge Philip in pak voor een vliegtuig.

Prinses Elizabeth viel op 18-jarige leeftijd als een blok voor hem, en dat begrijpen wij maar al te goed. 

Prins Philip in zijn jonge jaren

Knap en sexy wordt hij genoemd op onder andere Twitter en Tiktok. Nu weten we óók waarom zijn kleinzonen - prinsen William en Harry - er zo goed uit zien. (Klik op het pijltje rechts voor de foto).

Overleden

Vrijdagochtend overleed de Britse prins Philip op 99-jarige leeftijd. Eerder dit jaar werd hij al met een infectie opgenomen in het ziekenhuis. Even daarna moest de prins voor behandeling van hartklachten naar een ander ziekenhuis.

Smoorverliefd

Philip werd in 1921 geboren op het Griekse eiland Korfoe. Tijdens een bezoek aan Dartmouth College, ontmoette hij prinses Elizabeth. Voor haar was het direct liefde op het eerste gezicht. De monarch zag het contact destijds meer als een soort tijdverdrijf. Toch werd hij na een tijdje smoorverliefd en vroeg haar ten huwelijk.

Een huwelijk van 73 jaar

Op 20 november 1947 stapten de twee in het huwelijksbootje, wat Philip de titel hertog van Edinburgh bezorgde. Hun huwelijk heeft maar liefst 73 jaar geduurd, het langste huwelijk binnen het Britse koningshuis. In totaal kregen Elizabeth en Philip vier kinderen (Charles, Anne, Andrew en Edward), acht kleinkinderen en nog eens acht achterkleinkinderen.

Bron: Flair | Beeld: Getty Images

Zó zag prins Philip eruit in zijn jongere jaren

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.