• Oranjes

Zo vierde prinses Beatrix haar moeilijkste verjaardag ooit

Door Redactie
Zo vierde prinses Beatrix haar moeilijkste verjaardag ooit

Zelden zal prinses Beatrix zo’n rustige verjaardag hebben meegemaakt als afgelopen 31 januari, toen ze 83 jaar werd. Vanwege de coronabeperkingen was er geen mogelijkheid om de hele familie thuis op Kasteel Draken-steyn te ontvangen, om samen de verjaardagstaart aan te snijden en te proosten op weer een nieuw levensjaar.

Enorm gemis

En dat zal de prinses, die dol is op haar zoons, schoondochters en acht kleinkinderen, ongetwijfeld als een enorm gemis hebben ervaren. Toch hoefde Beatrix haar verjaardag niet in totale eenzaamheid door te brengen. Prins Constantijn en prinses Laurentien hadden haar uitgenodigd bij hen thuis in Den Haag, waar ze haar verrasten met een feestelijke brunch. Ook haar kleinkinderen Eloise (18), Claus-Casimir (16) en Leonore (14) waren van de partij.

Teruggetrokken bestaan

Alles geheel volgens de coronaregels: Constantijns gezin van vijf mocht wel één gast ontvangen, maar het was niet toegestaan dat Beatrix vijf (of meer) gasten thuis kon verwelkomen. Hoewel ze genoten zal hebben van de aanwezigheid van het gezin van haar jongste zoon, had ze zich op haar verjaardag natuurlijk het liefst omringd met ál haar familieleden. Niettemin was afgelopen zondag voor de voormalige vorstin een hoogtepuntje in haar verder zo teruggetrokken bestaan. Dorpsgenoten in Lage Vuursche vertelden onlangs al aan Story dat ze Beatrix al tijden niet meer op straat hebben gezien.

Beeld: Peter SmuldersDit artikel komt uit Story. Editie 05 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Zo vierde prinses Beatrix haar moeilijkste verjaardag ooit

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.