• Oranjes

Zo mooi! Hiervan geniet prinses Beatrix het meest

Door Redactie
Zo mooi! Hiervan geniet prinses Beatrix het meest

Na haar aftreden vier jaar geleden is prinses Beatrix beslist niet in een zwart gat gevallen. Ze neemt nog ten volle deel uit aan het openbare leven én ze heeft haar kinderen en acht kleinkinderen. Die laatsten zijn het allerbelangrijkst voor haar en aan het besteedt ze ook zoveel mogelijk tijd.

Lees ook: Bijzondere dag voor prinses Mabel en Beatrix

Grote vreugde

Beatrix heeft acht kleinkinderen: Amalia, Alexia en Ariane van Willem-Alexander en Máxima, Luana en Zaria van Friso en Mabel, en Eloise, Claus-Casimir en Leonore van Constantijn en Laurentien. Haar kleinkinderen zijn de grote vreugde in het leven van Beatrix. Haar kinderen geven Beatrix alle gelegenheid de oma-rol te vervullen waar ze zo van geniet. 

Pannenkoeken bakken

Beatrix ontvangt haar kleinkinderen vaak op Kasteel Het Oude Loo. Daar kunnen ze blijven logeren en wordt er naar hartenlust gespeeld in het voormalige chalet van koningin Wilhelmina. Na het verven van de muren in het chalet bakte ze pannenkoeken met Eloise en Amalia en met laatstgenoemde zou ze helemaal een speciale band hebben: hun passie voor ballet en paarden brengt hen nog dichter bij elkaar.

Dit verhaal stond in Story 19.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders