Zó hebben Willem-Alexander en Máxima elkaar ontmoet

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kennen elkaar inmiddels 24 jaar en mogen zich nu 21 jaar man en vrouw noemen. Maar is hun verhaal een sprookje zoals in de boeken?

Door Redactie
Willem-Alexander en Máxima
© Brunopress

Relatie

Voordat Máxima een relatie kreeg met Willem-Alexander vond ze de liefde bij de Amerikaan Dieter Zimmerman. Na een maand woonden de twee al samen in New York, maar van een gelukkige relatie valt niet echt te spreken. De twee zouden vaak ruzie hebben, maar toch werd hij voorgesteld aan haar moeder in Argentinië. Toen Dieter hoorde dat Máxima echter viel voor de charmes van de Nederlandse prins besloot hij - volgens de geruchten - zijn biezen te pakken. 'Máxi heeft me bedrogen', beweert hij.

De ontmoeting

Ondertussen was Máxima met vriendinnen naar Spanje gevlogen waar ze waarschijnlijk niet had verwacht dat ze haar prins op het witte paard tegen het lijf zou lopen. De twee zouden door Cynthia Kaufmann, een wederzijdse vriendin, zijn voorgesteld aan elkaar. Later dat weekend spraken Willem-Alexander en Máxima met elkaar, waarna de prins vermoedelijk veel werk van haar heeft gemaakt. Ze dansten samen en Máxima maakte grapjes over de houterige Willem-Alexander.

Terug in New York

Maar hoe bouw je een relatie op als de prins in Nederland woont en zijn geliefde in New York? Toevallig vloog Willem-Alexander drie weken na hun ontmoeting naar The Big Apple voor een bruiloft, samen met prins Constantijn. Daar kon hij in de anonimiteit Máxima beter leren kennen. Vier maanden wisten ze hun romance stil te houden voordat Máxima in 2000 naar Brussel verhuisde om daar te werken.

Verloving

Op het natuurijs van de hofvijver ging Willem-Alexander in 2001 op zijn knie. Op 30 maart van dat jaar kondigden ze hun verloving aan en op 2 februari 2002 stapten ze in het huwelijksbootje.

Bron: Nieuwsblad, Absolute Facts, Telegraaf

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!