• Royals

Zo 'gewoon' zagen deze prinsessen eruit voordat ze royals werden

Door Redactie
prinsessen vroeger

Vaak trouwen prinsen met dames van adel of koninklijke komaf, maar dat is zeker niet altijd het geval. Zo zijn er genoeg voorbeelden van prinsen en toekomstige koningen die hun hart verloren aan 'gewone' vrouwen. Hoe zagen die prinsessen er vroeger uit, voordat ze royals werden?

Nu zijn deze vrouwen wereldberoemd, maar ooit gingen ze nog anoniem door het leven. Zo zagen bekende prinsessen er vroeger uit, van 'onze' Máxima tot de Spaanse koningin Letizia. 

Zo 'gewoon' waren deze prinsessen vroeger

Máxima Zorreguieta

In 1999 werd Máxima Zorreguieta in één klap beroemd als de vriendin van (toen nog) kroonprins Willem-Alexander. In de periode tot hun verloving ging de extraverte Máxima heel discreet om met de aandacht die ze kreeg. Ze vermeed de pers en iedereen uit haar intieme kring zweeg. Ondertussen leerde Máxima de Nederlandse taal en alle koninklijke etiquetten, zodat ze volledig voorbereid haar rol als prinses (en later: koningin) kon vervullen. Na haar verloving met Willem-Alexander keerde ze zowat direct terug naar haar uitbundige zelf.

Zo 'gewoon' zagen deze prinsessen eruit voordat ze royals werden

Sofia Hellqvist

Als er één prinses is die vroeger compleet anders door het leven ging, dan is het Sofia Hellqvist wel. Voordat ze prins Carl Philip van Zweden leerde kennen in 2010, werkte ze als (bikini)model en was ze te zien in diverse realityshows. Toen ze eenmaal een relatie kreeg met de Zweedse prins, onderging Sofia een gigantische metamorfose, van bombshell tot elegante prinses. In 2015 stapten Sofia en Carl Philip in het huwelijksbootje.

Zo 'gewoon' zagen deze prinsessen eruit voordat ze royals werden

Letizia Ortiz

Als journalist en nieuwslezeres was Letizia Ortiz Rocasolano het wel gewend om in de spotlights te staan. Maar ze wist ze ook heel goed te vermijden, want haar verloving met kroonprins Felipe van Spanje in 2003 kwam voor iedereen als een grote verrassing. Letizia deed er alles aan om te voldoen aan de verwachtingen van kroonprinses zijn, maar kwam daardoor ook heel koud en afstandelijk over. In 2014 mocht ze zichzelf eindelijk koningin noemen en kon ze de teugels iets meer loslaten – wat haar imago niet bepaald ten goede deed.

Zo 'gewoon' zagen deze prinsessen eruit voordat ze royals werden

Mette-Marit Tjessem Høiby

Net als Sofia Hellqvist had ook Mette-Marit Tjessem Høiby niet bepaald een smetteloos verleden. En die werd uiteraard breed uitgemeten in de media zodra haar relatie met de Noorse kroonprins Haakon bekend werd. Zo kwam Mette-Marit in opspraak doordat ze al een zoontje had en in haar jonge jaren een feestbeest was. Dat zorgde ervoor dat ze heel gesloten was. Gelukkig werden Mette-Marit en haar zoontje Marius met open armen ontvangen door de Noorse koninklijke familie. Sinds haar huwelijk in 2001 heeft ze zich meer kunnen ontpoppen tot kroonprinses.

Zo 'gewoon' zagen deze prinsessen eruit voordat ze royals werden

Mary Donaldson

In 2000 leerde kroonprins Frederik van Denemarken de Australische Mary Donaldson kennen. Ook Mary was geen verlegen dame. Ze had een succesvolle carrière in marketing en PR, en was daarom niet op haar mondje gevallen. Toch wist de Australische het beeld dat van haar werd geschetst – een beetje luidruchtig en arrogant – om te vormen, waarna ze gezien werd als ideale prinses. Na een relatie van drie jaar ging Frederik op één knie. Het stel trouwde in 2004.

Zo 'gewoon' zagen deze prinsessen eruit voordat ze royals werden

Bron: Beaumonde | Beeld: Getty Images, RVD

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.