Zo denkt Argentinië echt over Máxima!

Toen bekend werd dat Nederland zijn eigen versie van The Crown krijgt, was meteen de grote vraag wie koningin Máxima zal gaan spelen; de zesdelige Videolandserie Máxima gaat immers vooral over háár.

Koningin Maxima
© Brunopress

Inmiddels is bekendgemaakt dat Delfina Chaves in de huid van de jonge Máxima zal kruipen. In Latijns-Amerika is Delfina al een ster, en wellicht in Nederland vanaf volgend jaar ook – de serie zal in 2024 worden uitgezonden. Is Delfina in haar thuisland Argentinië een beroemdheid, Máxima is dat – anders dan veel Nederlanders denken – veel minder.

‘De meeste mensen kennen haar naam wel, maar niet haar verhaal,’ vertelt Delfina aan Story. ‘Ze denken allemaal dat ze een vrouw was op jacht naar een prins. Met de bedoeling om zo hogerop te komen.’

Een bepaalde stand

Het beeld dat de Argentijnen van Máxima hadden, schetst bijvoorbeeld biografe Paula Galloni. ‘Máxima had een duidelijk doel voor ogen met haar liefdesleven. Ze wilde een partner van een bepaalde stand.’ En Rodolfo Vera Calderó, co-auteur van het boek Máxima, la construcción de una reina, zei: ‘Alle personen met wie ze een relatie aanging waren mensen met een bepaalde status of niveau. Zo zou ze kunnen opklimmen op de maatschappelijke ladder. Ze wist altijd met wie ze moest omgaan.’ Delfina zegt nu: ‘Het volk had geen idee dat Máxima destijds al een succesvolle carrière had.’

Opnames

De serie beslaat het leven van de huidige koningin tot aan de verloving met Willem-Alexander in 2001. De opnames vinden dan ook plaats op alle plekken die tot dat moment een rol speelden in het leven van Máxima, zoals haar geboorteland Argentinië, Amerika, België en natuurlijk Nederland.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.