• Oranjes

Zien! Nieuwe foto's van jarige Beatrix (85) met koning en Amalia

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft dinsdagochtend acht nieuwe foto's vrijgegeven van prinses Beatrix.

Prinses Beatrix

Het gaat om twee driegeneratieportretten van prinses Beatrix met koning Willem-Alexander en prinses Amalia. Daarnaast zijn er twee foto's van Beatrix met haar oudste zoon, twee foto's van Beatrix met haar kleindochter en twee soloportretten van de jarige prinses.

De foto's zijn in december 2022 gemaakt op Paleis Noordeinde in Den Haag. Prinses Beatrix draagt op de foto's een groen gemêleerd mantelpakje met bijpassende sieraden. Koning Willem-Alexander draagt een antraciet pak. De Prinses van Oranje draagt een zwart broekpak.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Nieuwe portretten

De acht nieuwe portretten zijn gemaakt door fotograaf Gemmy Woud-Binnendijk. De foto's zijn op dinsdagochtend door de RVD verspreid via de website en de sociale media van het koninklijk huis.

Verjaardag

Prinses Beatrix viert haar 85e verjaardag dinsdag zonder haar oudste zoon. De koning is namelijk met koningin Máxima en prinses Amalia op werkbezoek op de Caribische eilanden. Beatrix was van 30 april 1980 tot en met 30 april 2013 koningin van Nederland. Tegenwoordig woont de prinses op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!