• Britse Royals

Zeer persoonlijke brieven van prinses Diana geveild

Prinses Diana

Het Britse veilinghuis Lay's Auctioneers veilt persoonlijke brieven die prinses Diana in de laatste jaren van haar leven schreef aan vrienden. Het gaat om 32 brieven en kaarten van Diana, sommige ook geschreven in de periode rond haar scheiding van toenmalig prins Charles.

De correspondentie is volgens het veilinghuis 'extreem persoonlijk'. Zo biedt Diana in een van de brieven haar excuses aan voor het afzeggen van een afspraak. 'Ik heb het erg moeilijk, de druk is groot en komt van alle kanten. Het is soms te moeilijk om het hoofd omhoog te houden en vandaag zit ik op mijn knieën en verlang ik ernaar dat deze scheiding rond is, want het kost me veel', schreef ze in een brief van 28 april 1996. De scheiding was in augustus van dat jaar definitief.

Opbrengst

De brieven schreef Diana aan haar vrienden Susie en Tarek Kassem. Zij hebben ze tot nu toe altijd bewaard, maar ze willen de verantwoordelijkheid van het bezitten van zulke documenten niet overdragen aan hun kinderen of kleinkinderen. De opbrengst gaat naar organisaties die belangrijk waren voor Diana. De veiling is op 16 februari. De verwachte opbrengst is niet bekendgemaakt.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!