• Royals

Ze willen nieuwe afspraken met koningin Elizabeth: hopen gevluchte Harry en Meghan op terugkeer in koninklijke familie?

Door Redactie
Ze willen nieuwe afspraken met koningin Elizabeth: hopen gevluchte Harry en Meghan op terugkeer in koninklijke familie?

Bijna een jaar geleden vertrokken Harry en Meghan naar het buitenland om een nieuw leven op te bouwen, ver weg van het Britse hof en de koninklijke familie. Ze wensten niet langer senior royals te zijn. Koningin Elizabeth ging uiteindelijk akkoord, maar er werden wel harde afspraken gemaakt. Zo werd er een overgangsperiode ingesteld van een jaar, waarin ze ook vrij waren om van gedachten te veranderen. Op 31 maart aanstaande loopt hun ‘proefperiode’ af. Wat heeft het stel besloten? En waarom willen ze nu op stel en sprong een gesprek aangaan met koningin Elizabeth?

Voordat Harry en Meghan vorig jaar januari bekendmaakten afscheid te nemen van hun leven aan het Britse hof, hadden er zeer serieuze gesprekken plaats. Het paar ging uitgebreid om de tafel zitten met koningin Elizabeth, prins Charles en prins William. Het was natuurlijk ook niet zomaar iets: Harry en Meghan wilden met zoontje Archie vertrekken uit het Verenigd Koninkrijk en zich vestigen in Canada. Ze wensten niet langer senior royals te zijn. Ze wilden financieel onafhankelijk worden en het merendeel van hun koninklijke taken neerleggen.

Verlenging?

Tijdens de onderhandelingen met de koninklijke familie is besloten dat ze tevens verbonden zullen blijven aan tal van andere organisaties waar ze zich ook al voor inzetten toen ze nog senior royals waren. En dat laatste zou zeer belangrijk voor Harry en Meghan zijn. Volgens Britse media zijn ze nu van plan koningin Elizabeth te vragen de proefperiode met een jaar te verlengen, zodat ze in elk geval nog een jaar aan deze oude organisaties verbonden zijn.

Door: Patricia van Driel | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 1 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.