• Royals

The Times: William 'brandt van binnen' na onthullingen Harry

Prins William kookt van binnen door de onthullingen van zijn broer Harry in het boek Spare. 

Door Naomi Pater
Prins William en Harry

Prins William zal niet publiekelijk reageren op de onthullingen in het boek Spare van zijn broer Harry. De oudste zoon van koning Charles, die door de hertog van Sussex onder meer zijn aartsvijand wordt genoemd, zal in stilte 'de klappen opvangen' maar van binnen is hij woest, zegt een vriend van de Britse troonopvolger tegen The Times on Sunday.

Geen wraak

'Hij zal geen wraak nemen, dat zou hij nooit doen, want hij is waardig en loyaal', stelt de vriend. William is in die zin 'een makkelijke prooi', zo gaat hij of zij verder. 'Hij houdt zich stil voor het welzijn van zijn familie en het land.'

'Van binnen brandt hij'

William zou verder 'bezorgd en verdrietig' zijn, maar hij probeert zich nu vooral te focussen op zijn gezin en de rest van de familie. 'Van buiten gaat hij er goed mee om, van binnen brandt hij'.

Uit de hand gelopen ruzie

In Spare vertelt Harry onder meer dat een ruzie tussen de broers in 2019 volledig uit de hand liep. William zou zijn jongere broer uitgescholden hebben, hem bij de kraag hebben gegrepen en tegen de vloer hebben gewerkt. In een interview met ITV, dat zondag wordt uitgezonden, stelt de hertog van Sussex dat hij 'een rode waas voor de ogen' van William zag.

Niet genoeg steun 

 Zowel Harry als Meghan deed al eens een boekje open over de gang van zaken binnen het Britse koningshuis. Zo vertelde het stel vorig jaar in een interview met Oprah Winfrey, waar alleen al in de Verenigde Staten 17 miljoen mensen naar keken, dat zij zich niet genoeg gesteund voelden door de familie in hun strijd tegen de Britse tabloids. Ook zou de koninklijke familie tijdens Meghans zwangerschap zorgen hebben geuit over de huidskleur van de baby. Het boek is geschreven door Harry's ghostwriter, Pulitzer-winnaar J.R. Moehringer. Hij schreef eerder ook de memoires van tennisser Andre Agassi en Phil Knight, de medeoprichter van sportmerk Nike.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!