• Royals

William bedankt mensen voor hulp met Diana-beeld

Door Redactie
William bedankt mensen voor hulp met Diana-beeld

Prins William heeft mensen die hebben geholpen met het standbeeld van zijn moeder prinses Diana (1961-1997) persoonlijk bedankt. Volgens Britse media heeft de hertog van Cambridge dinsdag een privéreceptie gehouden op Kensington Palace voor iedereen die financieel heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het beeld.

William en zijn broer prins Harry onthulden het beeld op 1 juli, de dag dat Diana 60 jaar geworden zou zijn, in de tuin bij Kensington Palace. Harry, die sinds zijn stap terug binnen het Britse koningshuis in Amerika woont, was speciaal voor het moment naar Londen gevlogen.

Bronzen beeld

Het bronzen beeld toont de prinses met drie kinderen aan haar zijde. Het is een ontwerp van kunstenaar Ian Broadley. Onder op de sokkel staat de naam van Diana en de datum van de onthulling. Sinds augustus is het beeld te zien voor het publiek.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.